7 порад для ефективного навчання Вашої дитини вдома

7 порад для ефективного навчання Вашої дитини вдома

1. Сформувати графік занять

Для ефективної організації освітнього процесу вдома необхідносформувати щоденний розклад занять, щоб дитина знала, який об’єм робіт її чекає. Наочність графіку допоможе учневі орієнтуватись та навчитись організовувати свій час, тому створити стенд або плакат із розкладом стане хорошою ідеєю. Можна залучити дитину до процесу створення – це полегшить включення в режим.

2. Режим дня

Дитині дуже важко буде повертатися до навчальних буднів, якщо зараз її графік сильно зсунеться. Тож бажанопродовжувати лягати спати, прокидатися, харчуватися і гуляти в один і той самий час.

Важливо розуміти, щокарантин – це не канікули. Тому робочий день учня має максимально походити на звичайний день в школі за насиченістю. Тільки тоді повернення до школи не буде стресовим і пройде комфортно.

3. Організація робочого простору

На ефективність навчання дуже впливає робоче місце. Тож, щоб дитина могла зосередитися на виконанні завдань,потрібно забезпечити її комфортним та зручним робочим місцем. Адже навчання на дивані або лежачи в ліжку, буде сприяти відволіканню і шкодити здоров’ю дитини. Томувиберіть окремий куточок у будинку та обладнайте його.

4. Концентрація дитини

Середовище, щоневідволікає увагу, дозволить школярам навчатися ефективно тадопоможе почуватися більш спокійно. Тож під час виконання завдань дитиною намагайтеся забезпечити відсутність сторонніх шумів.

5. Регулярні перерви

Під час виконання завдань важливокожні 25-30 хв робити короткочасні перерви для виконання зорової гімнастики,тощо. А кожні 45-60 хв — влаштовувати перерви протягом 10-15 хвилин, щоб розім’яти руки та ноги, уникнути перенапруження очей від комп’ютерного монітору та залишатися сконцентрованим.

Навчання невеликими блокамидозволяє мозку краще зрозуміти та зберегти інформацію. Афізична активність покращує кровообіг, активізує фізіологічні процеси, що сприяють сприйняттю, відтворенню й опрацюванню інформації.

Необхідно включити в розминку також вправи для поліпшення постави й зменшення навантаження на спину дитини.

6. Чергування онлайн-навчання з іншими видами освітньої діяльності

Бажано включати в навчальний час не лише слухання онлайн-лекцій чи виконання завдань на комп’ютері, а й роботу в зошиті, читання книг.

Можно влаштуватиперевірку знань після засвоєння інформації— нехай дитина відповідає на запитання, переказує.

Пам’ятайте: ваші заохочення та уважність показують дитині, що ви пишаєтесь її роботою і її зусилля не залишаються непоміченими.

При цьому, важливо розуміти, щоуспіхи Вашої дитини індивідуальні, і порівнювати їх з іншими не потрібно.

7. Залучення батьків до процесу навчання

Залишайтеся причетними до дистанційного навчання вашої дитини, допоможіть їй скласти графік, розібратися з цілями та курсами, налагодити режим дня.

Молодші школярі, крім того, на початку онлайн-навчання потребують значної допомоги від дорослих. Батькам, можливо, буде потрібно допомогти дитині увімкнути пристрій, увійти в додаток, прочитати інструкції, натиснути в потрібному місці, ввести відповіді тощо.

Однак пам’ятайте:чим старшою є дитина, тим більше вона має займатися самостійно.З сьомого-восьмого класу варто підключатися до ЇЇ занять лише за потреби. Підлітки цілком здатні самостійно опановувати матеріал, здавати тести та організовувати своє навчання. Тож створіть дитині такі умови, в яких вона буде відчувати свою відповідальність за навчання.

Кiлькiсть переглядiв: 150

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.