«…і повіє вогонь новий з Холодного Яру»

20 грудня для учнів 10-х класів Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено виховну годину на тему «Уроки Холодного Яру». Основою для виховного заходу стала книга Юрія Горліса-Горського «Холодний Яр».

Сто років минуло від початку Української революції, але боротьба за державу Україна не припиняється ні на мить, вона то стихає, жевріючи словесним протистоянням, то розбухується до пожежі відкритого військового конфлікту. Та чи правильні ми робимо висновки, чи враховуємо досвід попередніх поколінь?

Юрій Горліс-Горський – старшина армії УНР, який через хворобу опиняється в осередку повстанського руху, священному для української Волі Холодному Яру, у своєму творі подає цінну інформацію про методи становлення більшовицької влади та рішуче ставлення широких народних мас до ворожого явища, описує історичні події, учасником яких був сам, тонко та філософськи проводить аналіз.

На виховній годині учні ознайомилися зі змістом книги «Холодний Яр», поділилися своїми враженнями про культовий твір, який запалив вогонь боротьби не в одному юнацькому серці, прогляну документальний фільм про автора.

Вчитель історії

Ткаченко О.С.

/Files/images/uroki_holodnogo_yaru/IMG_20171221_111946568.jpg

/Files/images/uroki_holodnogo_yaru/IMG_20171221_111858584.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 209

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.