Краєзнавча конференція "В подорож по Краснопільщині"

25 жовтня на базі Краснопільського центру дитячої та юнацької творчості методичним кабінетом Відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА було проведено учнівську краєзнавчу конференцію «В подорож по Краснопільщині» за темою «Моя Батьківщина – Україна». Конференція відбувалася під керівництвом методиста РМК – Середи Н.І., та за участі почесного гостя, краєзнавця, дослідника історії села Самотоївка та Краснопільського району – Десятниченка О.О.

Свої роботи на конференції представляли учні тринадцяти ЗНЗ та вихованці ЦДЮТ. Для зручності проведення заходу роботи виступаючих були поділені на дві секції: історія та географія рідного краю. Учні нашої школи, Новікова Анна та Яровенко Сергій, брали участь за напрямком географія. Серед робіт виступаючих варто відзначити роботу учня Славгородської ЗОШ І-ІІІ ст. – Вовка Романа, яка містила чіткий науково-статистичний підхід до розгляду проблеми демографічної ситуації в Краснопільському районі. Особливу увагу привернула емоційна за змістом робота Арєхової Анни, учениці Чернеччинського НВК, присвячена модриновій алеї. Не могла не зачарувати звіт-презентація походу І категорії складності по Українських Карпатах Дворник Анни, учениці Хмелівської ЗОШ І-ІІІ ст. Проте найкращою за рішенням журі роботою було визначено дослідження наших учнів. Під керівництвом вчителя географії Манжули О.І. та вчителя історії Ткаченка О.С., пошуковий загін із учнів 7-В класу, дослідив історію та ознайомився з роботою провідних підприємств смт Краснопілля та довколишніх сіл, юні дослідники на карті відзначили існуючі підприємства, та ті, які припинили функціонування.

/Files/images/konferentsya/IMAG0536.jpg

Учасники та переможці конференції були відзначені грамотами, обмінялися навиками та отримали цінний досвід краєзнавчої роботи.

/Files/images/konferentsya/IMAG0550.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 164

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.