Повернутися до звичайного режиму

Поглиблюємо знання, ділимося досвідом


Делегація в складі заступників директора з НВР Лебеденко Л.В., Терещенко Н.А., учителів 1-х класів Криворотенко Л.А., Півень Р.В. звяли участь у міжнародному семінарі "Нова українська школа - нові підходи до навчання і викладання", який відбувся в м. Києві 24 жовтня 2017 року.

Учасники семінару мали чудову нагоду зустрітися з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич.

Лілія Гриневич: Кабмін затвердить новий стандарт початкової освіти найближчим часом

«Створення нового стандарту початкової освіти – це був складний крок, який передбачав переосмислення і застосування нових підходів. Ми мали вирватися з прокрустового ложа тільки виключно знань. І, гадаю, нам це вдалося. У майбутньому, можливо, ще будуть зауваження до стандарту, бо ми всі ростемо, змінюємося, але той документ, який є сьогодні, – він справді інноваційний і він надихає», – зазначила Міністр.

Водночас вона нагадала, що новий зміст освіти – це лише одна з частин Нової української школи. Не менш важливими є підготовка вчителів та нове освітнє середовище.

«Усі вчителі, які працюють в експерименті, добре розуміють, що робота за методиками діяльнісного і проблемно-пошукового навчання є значно напруженішою. І ці методики можна втілювати, лише коли маєш відповідні умови для такого навчання. Тож ми маємо дуже масштабне завдання – поширити новий досвід з 1 вересня наступного навчального року для 22тис вчителів, які братимуть 1 клас, і на 22тис класних кімнат, де вчитимуться діти», – відзначила Лілія Гриневич.

У ході семінару педагоги ділилися власним досвідом, дізнавалися від своїх колег про нові аспекти діяльності з питань впровадження проекту нового Державного стандарту початкової освіти.

/Files/images/nush/Безымянный 1.png

Кiлькiсть переглядiв: 349